• PERKHIDMATAN KERAJAAN KEPADA PENGGUNA (G2C)
 Emel 1Govuc | CIDOS | eSIS
  • PERKHIDMATAN KERAJAAN KEPADA KERAJAAN (G2G)
  1GOV | MOE | HRMIS | Portal SPA | e-Penyata Gaji | Jobstreet
  • PERKHIDMATAN KERAJAAN KEPADA PERNIAGAAN (G2B)
 Bayaran Balik Pinjaman KPT | Perbadanan Perusahaan Kecil & Sederhana | e-PerolehanPTPTN |Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM)|

Pautan Luar

Pasukan PUO telah menyertai ADVANCED INNOVATION & ENGINEERING EXHIBITION 2015 (AiNEX2015) pada 18 Ogos 2015 di Hotel Zenith, Kuantan Pahang anjuran Universiti Malaysia Pahang.

Tujuan pameran AiNEX 2015 ini diadakan adalah :
i. Memupuk budaya idea kreatif dalam penghasilan produk berteraskan penjimatan dan mesra alam.
ii. Untuk meningkatkan minat pelajar sekolah dalam teknologi sains dan kejuruteraan.
iii. Usaha mewujudkan hubungan baik antara UMP bersama komuniti, agensi luar dan industri.

Projek-Projek PUO Yang Dipertandingkan :-

(1) Smartphone Charging with the Application of Thermoelectric Generator using Human Heat Energy
(2) Solar-Ultra Capacitive Energy Storage
(3) Vacuum Brake Bleeding Device
(4) Piezo Powered Delineators

Paparan terbaik gunakan Google Chrome, Mozilla Firefox 3+ dan Internet Explorer 8+. Resolusi skrin maksimum 1280 x 800 pixel.
Dasar Privasi | Dasar Keselamatan | Penafian