Laman Web Politeknik Ungku Omar menyediakan kemudahan untuk capaian Orang Kurang Upaya (OKU) / Disability Access.

A) Pengguna cacat penglihatan; 

Dapatkan IE Page Reader di sini. 

1. Sebelum anda boleh menggunakan komponen ini, anda harus memuat turun MS Speech API. Jika anda menggunakan Windows2000, besar kemungkinan sistem anda sudah memiliki komponen ini. 

2. Anda juga perlu memuat turun sekurang-kurangnya satu Speech engine . Speech engine adalah 'suara' seseorang lelaki atau perempuan, yang akan bercakap dalam Bahasa Inggeris atau bahasa-bahasa lain. 

Untuk arahan selanjutnya bagi menggunakan komponen ini, sila klik di sini. 

B) Pengguna buta warna; 

Bagi pengguna buta warna, terdapat beberapa pilihan warna disediakan di ruangan atas setiap halaman Laman Web Politeknik Ungku Omar . Pengguna boleh memilih warna daripada seleksi warna yang diberikan dan warna templet Laman Web Politeknik Ungku Omar akan berubah serta-merta. 

C) Pengguna warga tua; 

Bagi pengguna warga tua, Laman Web Politeknik Ungku Omar ada menyediakan kemudahan pilihan saiz teks yang berbeza. Pilihan saiz teks tersebut dipaparkan di ruangan atas setiap halaman Laman Web Politeknik Ungku Omar . Pengguna boleh memilih samada untuk memilih saiz teks yang lebih besar atau lebih kecil, mengikut kesesuaian.

 

 

Paparan terbaik gunakan Google Chrome, Mozilla Firefox 3+ dan Internet Explorer 8+. Resolusi skrin maksimum 1280 x 800 pixel.
Dasar Privasi | Dasar Keselamatan | Penafian
Hak Cipta Terpelihara ©PUO | Durasi Capaian : 05 saat
Dikemaskini pada : 18-09-2018
Hit
015103894