Hebahan dan Makluman

Berita Aktiviti

• POLYSKILLS 2014

Tahniah kpd 2 org pelajar Diploma Senibina PUO yg telah memenangi pertandingan kemahiran peringkat politeknik
    (Polyskills 2014) yg telah diadakan di Politeknik Mukah, Sarawak pd 25-27 Feb 2014 yg lalu.

Bidang : DECORATIVE PAINTING

TEMPAT PERTAMA : KOH YU SHENG (DSB2B)
    TEMPAT KEDUA : MOHAMAD FARID BIN MD YUSUFF(DSB2A)

• SUKAN INSTITUSI PENGAJIAN TINGGI (SUKIPT) EDISI KE-2, 2014

Sukan Institusi Pengajian Tinggi (SUKIPT) Edisi ke-2, 2014 telah melabuhkan tirainya pada 16 Februari 2014 di Universiti Teknologi Mara (UiTM) Shah Alam, Selangor. Pegawai dan atlet Politeknik Ungku Omar (PUO) telah menyertai acara ini bergabung dengan Politeknik Sultan Azlan Shah (PSAS) dibawah Kontinjen Politeknik Perak.

• PUO DINOBAT NAIB JOHAN PADA PERTANDINGAN REKABENTUK DAN PEMBINAAN KONKRIT PONTOON.

Politeknik Ungku Omar (PUO) dinobatkan naib johan kesuluruhan Pertandingan Rekabentuk dan Pembinaan Konkrit Pontoon peringkat Kebangsaan kali ke-II 2013. Pensyarah Jabatan Kejuruteraan Awam, Juhaidie Zamani Jamaludin berkata, 60 peserta dalam kalangan institusi pengajian tinggi (IPT) dan syarikat swasta mengambil bahagian dalam pertandingan terbabit.

• MAJLIS ANUGERAH TANGAN EMAS PERDANA MENTERI (MATEPM) 2013

Majlis Anugerah Tangan Emas Perdana Menteri (MATEPM) 2013 telah berlangsung di MAEPS, Serdang pada 23hb. Januari 2014 dan telah disempurnakan oleh YAB Perdana Menteri Dato' Seri Mohd Najib Bin Tun Abdul Razak. Pada majlis ini, YAB Perdana Menteri telah melancarkan "World Skills Malaysia" dan projek "Road to WSC Sao Paulo 2013".Baca Lagi..

• PERODUA ECO CHALLENGE PUO 2013

Team PUO PEC 2013 muncul Overall Champion dan dapat mengekalkan kejuaraan pada tahun ini. Pertandinagn Perodua Eco Challenge ini telah diadakan pada 13-14 Disember 2013 di Litar Go-kart Stadium Shah Alam. Team PUO PEC 2013 turut memenangi dalam beberapa categori berikut :-

1. Overall champion RM25000
    2. Champion Longest Distance RM10000
    3. Champion Design and Stylish RM10000 Baca Lagi..

DIPLOMA PENGURUSAN PERUNCITAN

Kategori lulusan     : SPM dan setaraf (Politeknik Premier)
Program : DIPLOMA PENGURUSAN PERUNCITAN
  1. Warganegara Malaysia
  2. Lulus peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia atau setaraf dengan mendapat sekurang-kurangnya LIMA (5) kepujian termasuk Bahasa Melayu
  3. Mendapat sekurang-kurangnya kepujian (Gred C) dalam mata pelajaran Bahasa Inggeris
  4. Mendapat sekurang-kurangnya kepujian (Gred C) dalam mata pelajaran Mathemathics
  5. Mendapat sekurang-kurangnya kepujian (Gred C) dalam DUA (2) mata pelajaran yang belum diambilkira

Undian Anda

Sebagai pelajar PUO adakah anda tahu VISI & MISI PUO?

Tidak - 19.4%
Ya - 54.1%