Hebahan dan Makluman

Berita Aktiviti

• KEJAYAAN PUO DI UNITEN ROBOGAMEZ 2014

Pada 19 hingga 22 Jun 2014 bersempena dengan Robotic Awareness Week (RAW), University Tenaga Nasional (UNITEN) telah menganjurkan pertandingan ROBOGAMEZ 2014 dimana ia melibatkan beberapa pertandingan robot di pelbagai peringkat kategori. Baca Lagi..

• DEBAT BAHASA MELAYU POLITEKNIK MALAYSIA 2014

PUO JOHAN pada pertandingan akhir Debat Bahasa Melayu Politeknik Malaysia 2014 yang bertempat di HOTEL GRAND BLUEWAVE SHAH ALAM. Sebanyak 18 buah Politeknik menyertai pertandingan ini. Sedikit rumusan keputusan sepanjang perlawanan oleh pasukan debat PUO :

PERINGKAT SARINGAN :

PUSINGAN 1- PUO vs PIS = PUO (3-0)
    PUSINGAN 2 - PUO vs PMK = PUO (3-0)
    PUSINGAN 3 - PUO vs POLISAS = PUO (2-1)
    PUSINGAN 4 - PUO vs PSAS = PSAS (1-2)
    PUSINGAN 5 - PUO vs PSMZA = PUO (3-0) Baca Lagi..

• AKTIVITI MENEMBAK JEMPUTAN STAF DARIPADA PUO DI KEM 2 RENJER

3 kumpulan dr PUO telah menyertai aktiviti menembak jemputan Batalion Pertama„ Rejimen 503 AW pd 18 Mei 2014 jam 0800 - 1600 . Kumpulan yg ambil bhg: Kump JTMK, Kump Marine. dan Kump JKM.

Keptusan - Kump. JTMK telah menjadi JOHAN MENEMBAK JEMPUTAN mengalahkan 33 kumpulan lain yg mengambil bahagian.

Tahniah kepada kumpulan JTMK.

DIPLOMA PENGURUSAN PERUNCITAN

Kategori lulusan     : SPM dan setaraf (Politeknik Premier)
Program : DIPLOMA PENGURUSAN PERUNCITAN
  1. Warganegara Malaysia
  2. Lulus peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia atau setaraf dengan mendapat sekurang-kurangnya LIMA (5) kepujian termasuk Bahasa Melayu
  3. Mendapat sekurang-kurangnya kepujian (Gred C) dalam mata pelajaran Bahasa Inggeris
  4. Mendapat sekurang-kurangnya kepujian (Gred C) dalam mata pelajaran Mathemathics
  5. Mendapat sekurang-kurangnya kepujian (Gred C) dalam DUA (2) mata pelajaran yang belum diambilkira

Undian Anda

Sebagai pelajar PUO adakah anda tahu VISI & MISI PUO?

Tidak - 19.4%
Ya - 54.1%